Print smart

Najam ispisnog uređaja omogućuje Vam da si osigurate korištenje vrhunske uredske opreme, a da pritom ne morate izdvojiti jednokratna financijska sredstva za kupnju. Na taj način dobit ćete preciznu kontrolu nad ispisom te ujedno i mogućnost znatnog smanjena troškova ispisa.

Uniflow - Ujedinjena platforma za skeniranje i ispis dokumenta. Pomaže organizacijama upravljati troškovima ispisa, povećava produktivnost djelatnika i donosi novi nivo sigurnosti digitalizacije dokumenata.

Therefore - Omogućava da organizirate sve informacije ključne za vaš posao. Sa njim možete pretraživati, pronalaziti, pregledavati, razvrstavati, grupirati i distribuirati dokumente.


Za više informacija posjetite printsmart.hr

Print smart

Uniflow

Uniflow

Preuzmite kontrolu nad Vašim ispisima UniFLOW Output Manager je više od rješenja analize ispisa i izvještavanja – on je način preuzimanja potpune kontrole nad Vašim ispisima.

U uredu, njegova mogućnost reusmjeravanja omogućuje Vam da preusmjerite Vaše poslove ispisa temeljem njihove veličine i kvalitete (crno-bijeli ili ispis u boji) do najisplativijeg uređaja. On također može, u slučaju kvara, preusmjeriti ispis na druge uređaje i na taj način izbjeći utjecaj na produktivnost djelatnika.

Unutar korporativnih reprografskih odjela (CRD) mogućnost uravnoteženja opterećenja dozvoljava vam da raspodijelite poslove ispisa putem nekoliko različitih izlaznih uređaja, osiguravajući na taj način optimalnu učinkovitost i korištenje.

uniFLOW Output Manager također ima i brojne dodatne značajke kao što su izdavanje sigurnih dokumenata, Desktop Accounting, klasteriziranje i ispis poslovnih kartica, osmišljene kako bi Vam pružili najnovija dostignuća u kontroli ispisa i troškova.


Za više informacija posjetite uniflow.com

Therefore

Therefore™ vam omogućava da organizirate sve informacije ključne za vaš posao.

S njim možete pretraživati, pronalaziti, pregledati, razvrstavati, grupirati i distribuirati dokumente; za trenutak možete prikupiti, organizirati i pristupiti bilo kojem sadržaju, kao i kreirati automatske radne procese kako biste modernizirali procese ključne za vaš posao. Therefore™ je lak za korištenje, što znači da je potrebna minimalna obuka osoblja i zbog toga je način rada daleko učinkovitiji.

Jednostavno rečeno, Therefore™ vam omogućava stvaranje elektroničkog ormarića za sve vaše poslovne informacije. Pomoću njega možete snimati, organizirati i pristupati sadržaju, slikama, dokumentima, izvješćima i ostalim važnim poslovnim informacijama. Pronalaženje pohranjenih informacija je jednostavno putem univerzalnog sučelja, ili čak preko interneta, tako da traži minimalno osposobljavanje zaposlenika te pruža daleko učinkovitiji način rada.


Za više informacija posjetite therefore.net

Therefore

Papercut

Papercut

Ekološki osviješteno poslovanje. Potaknite odgovorno korištenje ispisa sa unaprijed određenim kvotama i politikama ispisa te na taj način smanjite potrošnju papira i tonera

Politike ispisa
Sa PaperCut-om dokumenti poslani na ispis preuzeti su na „print serveru“ te ih na taj način možete kontrolirati te korigirati da budu u skladu sa politikama ispisa koje potiču ili prisiljavaju na „dobro“ ponašanje.

Mobilno printanje bez prethodne instalacije upravljačkih programa
PapreCut nudi razne mogućnosti mobilnog ispisa među kojima je direktni WebPrint te print putem e-maila.

Find-me/Secure Print
Kako bi povećao sigurnost dokumenata PaperCut omogućava sigurnosno ispisivanje (ispis nakon autorizacije korisnika kod uređaja). Sam dokument je poslan „print Serveru“ te će tamo čekati dok korisnik ne uzabere uređaj na kojem želi ispisati („Find-Me“ printing). Na ovaj način režu se troškovi nepotrebnih i nepokupljenih ispisa.

Detaljni pregled i izvješća o korištenju
Pregled u realnom vremenu nad svim uređajima i statistici korištenja od detaljnih pregleda dnevnika korištenja do sažetaka po korisniku, odjelu ili uređaju. PaperCut u osnovi dolazi s preko 50 predefiniranih izvješća (PDF, HTML ili Microsoft Excel formatu) kojima možete pristupiti putem internet preglednika ili ona mogu biti automatski generirana i poslana u e-mail poruci.

Centralna administracija i kontrola
PaperCut-u možete pristupiti putem internet preglednika sa bilo koje lokcacije na mreži te Vam na taj način omogućava naprednu centralnu administraciju i konfiguraciju u intuitivnom korisničkom sučelju. Krajnji korisnici imaju pristup setu web alata pomoću kojih mogu pratiti vlastitu aktivnost, pregledati stanje vlastitiog budžeta itd.


Za više informacija posjetite papercut.com